2012. szeptember 20., csütörtök

CZEKE Andrástól szeretettel: amiképpen az nagyságos II.Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelmünkhöz hűséggel és méltósággal a Zászló kibontatik


Áldott Mi !

JóIstenünk  iránti  teljes  odaadással, szerelmetes  ÉG-i BoldogAnyánk iránti  szerelemmel és Krisztus UR-unk  iránti hűséggel, Mária Királynőnkben bizva
                                         Nimród legelső földi Király és Atilla NagyKirály, a HUN    nemes   véreiként   immár

                                                                                      tanakodásra kérem, hivom

mind-azokat, akikkel testvérekként küzdöttünk eleddig  a  MAGYAR  FELTÁMADÁSÉRT, KRISZTUS  KIRÁLYSÁGÁÉRT AZ  ÉG-i BIRODALOM  FÖLDRE  SZÁLLÁSÁÉRT,   Kárpát-HAZA -  Szent KORONA Őfelsége  SZENT  földjén  - melyet  eleink  vérükkel  öntöztek, hogy megmaradhasson mind máig.

                                                       Szent IDŐ-keretben  2012 őszi NAP=Éjj idején  -   JóATYÁnk   idejében  

                 EGY-be  gyűlvén bizonyságot  teszünk az SZERELMETES EGY-ségünkről, UR-sághoz  való  méltóságunkról, s

                                                      Zászlót  bontunk, mellyel elinditjuk  az  egységbe hivó  ORSZÁG-kerülést!  

Szent Ország Kerülésre indulunk városról  városra, melyet  ERDÉLY-ben  kezdünk, majd  Magyarországot délről megkerülve,   KASSÁN  a  SzentErzsébet  Dóm  altemplomában  a Fejedelem sirjánál  esküt  téve, - a Fejedelem  zászlajával, a Magyar SzentKoronás zászlóval  és az  őt  ábrázoló  festménnyel,   SÁROSPATAKra  érkezünk  meg.

Ezt EGYüttes  erővel  hozzuk  létre JóISTEN  és  a  Felébredt Magyar Nemzet   dicsőségére, az  Ő  szolgálatára....erre  kérlek  fel  MOST !
Válaszolj a  hivó  szóra, ha az  lelkedben  megcsendül - a   20-9-809-115  telefonon.

JóIsten  áldása  van  rajtunk, győzünk a SzentLÉLEK és SZELLEM erejével KRISZTUS  nevében !

 
Szerelmetes hűséggel,

Mi
EGY
ütt

Ősi magyar gyümölcsfajták, amelyeket tilos forgalmazni 
2011. december 02. péntek valosag.net 

A hétvégén voltam Kovács Gyulánál, aki régi magyar gyümölcsfajtákkal foglalkozik. Ebben a riportfilmben az 5. perctől látható. 




 

Van 500 különféle magyar gyümölcsfajtája (batul, ropogós cseresznye, páris, véralma stb stb stb), amit vadalanyon szaporítva könnyen szállítható formában önköltségi áron értékesít. A csemeték cserépben vannak, bármikor el lehet őket ültetni. 

Sajnos, mint minden, ami a kis magyar emberek érdekét szolgálja az TILOS. Így ezen gyümölcsfajtákat sem lehet faiskolában megvásárolni, bolti forgalmazásuk törvénybe ütköző, idegen érdekeket sért, mivel ezen fajták évszázadok (ezredek?) során hozzászoktak a Kárpát-medence klímájához így nagyon ellenállóak, szívósak, műtrágyát, permetszert nem igényelnek, könnyen tárolhatóak. 

Aki szeretné biztosítani családja és saját maga jó minőségű gyümölcsellátást vagy csak dacból a TILTÁS ellenére "csak azért is" magyar virtusból akar ilyen fákat beszerezni annak ajánlom, hogy vegye fel a kapcsolatot Kovács Úrral. 

Elmondása szerint nehéz időkben, a török és habsburg korban a göcseji embert ezen gyümölcsfák mentették meg, még a múlt század elején is rengetegen voltak akik egész évben csak gyümölccsel táplálkoztak. Nehéz idők úgy érzem most is vannak, csak gyümölcsfa nincs, gondolkodjunk előre. 

Az elérhetősége:
Kovács Gyula
Pórszombat Petőfi u 1/a.
06-30-2351063
 

Átgázolunk a múlt értékein : Ősi magyar gyümölcsfajták, amelyeket tilos forgalmazni. 

Göcsej egyik néhány száz fős településén, Pórszombaton él Kovács Gyula erdész, aki a helyi hagyományok megőrzéséért tevékenykedik. Ennek ékes bizonyítéka több száz darabból álló gyűjteménye, amelyet a tájegység jellegzetes, mára szinte kihalt, elfeledett gyümölcsfáiból állított össze kitartó munkával. Ugyancsak a hagyományok megőrzését és felelevenítését szolgálja a Medesi-kör, az a "nem hivatalos" hagyományőrző szerveződés is, mely különböző rendezvényekkel, programokkal segíti elő célul kitűzött feladatát. Idén Kovács Gyula ezen tevékenységét a megyei közgyűlés a "Zala megye kistelepüléseiért és hagyományaiért" díjjal ismerte el. Ennek apropóján beszélgettünk a pórszombati erdésszel. 

A kezdetekhez visszanyúlva először, elkanyarodva a gyümölcsfáktól, Pórszombat múltjába és a Medesi-kör létrejöttébe tekinthetünk be. Ez a lokálpatrióta baráti társaság céljának tűzte ki a település történetének, történelmének megismerését, néprajzi, építészeti emlékeinek, gasztronómiai hagyományainak megőrzését. Ennek érdekében olyan irodalmi esteket, előadásokat, kultúrprogramot szerveznek, ami lehetőséget biztosít a régi idők egy-egy jellegzetességének bemutatására hozzáértő szakemberek által. Ilyen például a Gasztronómia a hadak útján sorozat, mely keretén belül többek között felelevenítették a kenyér és a bor évezredekre visszanyúló történetét, vagy egy erdélyi fejedelem gombás lakomáját. Legutóbb pedig egy igen sikeres főzőversenyen a helyi specialitások felhasználásával szinte az egész falu apraja-nagyja kereste a medesi borokhoz legjobban illő ételeket. 

2002-ben állítottuk fel a hatalmas medesi fakeresztet, amely a török korban a térségben elpusztult 67 magyar falunak, köztük Medesnek állít emléket. Régóta foglalkoztatott ez a kor, sok elbeszélést hallottam a régiektől. Szíjj Pista bácsival, aki sajnos már nincs közöttünk, határoztuk el, hogy emléket állítunk azoknak, akik a nagy szorongattatások idején meghaltak, rabságba estek, vagy elbujdostak - mesél a kezdetekről a pórszombati erdész. - A kereszt felállítása sok ember munkájának, tehetségének, jóakaratának gyümölcse, eredménye. Ez a példátlan összefogás élményt jelentett a falu közösségének és engem is magával ragadott. A gondviselés azóta is sok-sok jóakaratú emberrel hozott össze, tudósok, művészek, vagy éppen fizikai munkát végző emberek "építik" a Medesi Kört. 


Kovács Gyula részéről az ősi hagyományok ápolása nem merül ki ennyiben. A természettől elszakadva, a boltok polcairól levett gyümölcsöket fogyasztva nem is gondolnánk, hogy térségünk, Göcsej, Hetés és az Őrség milyen "gyümölcsös" kincseket rejt. Ma már szinte ismeretlennek tűnik a berkenye, a naspolyával talán többen találkoztunk, ám vannak még, egykor bő termést hozó alma, körte, szilva fajták, melyek mára eltűntek a gyümölcsösökből és csak szüleink, nagyszüleink emlékeznek rájuk. Ennek a negatív folyamatnak szeretné Kovács Gyula elejét venni és megmenteni a kihalóban lévő fajtákat a jövő számára. 

A nyolcvanas évek elején a göcseji tanyák többsége még lakott volt. Ekkor még gondozták, becsben tartották a gyümölcsfákat. Itt voltam erdész, ezeken a tanyákon olyan fajtákat találtam, amik máshonnan már eltűntek. Valószínű, hogy korábban máshol is léteztek ezek, de kivágták őket és újat telepítettek a helyükre, vagy elhagyták a területet, és a gazda nélkül maradt gyümölcsösök kipusztultak - tárta fel az okokat Kovács Gyula. 

Őseink a fajták szelektálásánál először a termésbiztonságot tekintették a legfontosabb választási szempontnak. Éhínség vagy háború idején, ha a termés elpusztult, az állatokat elhajtotta az ellenség, a gyümölcs még akkor is biztos táplálékot nyújtott. Később bizonyos célra szelektáltak. A lekvárnak, ecetnek, aszalásra, gyümölcslének, pálinkának mind- mind megvoltak a saját gyümölcsfajtái. 

Egykor minden községnek megvoltak az egyedi, régi fajtái, és megvannak most is, csak fogyóban. Ezeket kell összegyűjteni. Génbankot lehetne létrehozni a régi gyümölcsfafajtákból és így fennmaradnának, a települések pedig továbbvihetnék őseik hagyományait - fűzte hozzá. - Korábban a gyümölcsfákat megbecsülték. A múlt század fordulóján Göcsejben még gyümölcsfa számlálást tartottak. Sajnos felgyorsult világunkban kíméletlenül gázolunk át a múlt értékein. Régi gyümölcsfajtáink pusztulása, pusztítása jó példa erre. Még megbecsülni sem lehet, hogy hány fajta pusztult ki az elmúlt évtizedekben, de ezen már nem tudunk segíteni. A meglévők megóvása viszont a mi felelősségünk. Próbálok a gyűjtés során mindent megtudni ezekről, mint a felhasználásuk módját, hozzájuk kapcsolódó hagyományokat - magyarázza a szakember, aki gyűjteményében, a Medes - hegyi birtokon eddig több mint fél ezer fajtát különített el, fajtákon belül pedig több változatot. 

Magyarországon a jelenlegi törvényi szabályozás sajnos - Európában egyedülálló módon - ezeknek az értékeknek pusztítását segíti, és gátolja megőrzésüket. Hazánkban nincsen lehetőség arra, hogy a termelő a saját gyümölcséből gyümölcslét készítsen eladásra, mert nem felel meg az uniós kritériumoknak, így tönkremegy, míg máshol, például a Szlovéniában ezt megtehetik a gazdák. Őrzik és védik a fáikat, mert hasznosítják, míg mi magyarok ettől a lehetőségtől meg vagyunk fosztva. Holott ezáltal ösztönözni lehetne a falusi embereket a környezetükben lévő öreg fák megtartására. Amíg ez nem változik, pusztulni fognak a fák és a hagyományok is. 

A göcseji, az őrségi és a hetési lokálpatrióta közösségeknek felajánlottam, hogy akik településükön, vagy éppen a szőlőhegyen összegyűjtik a régi fajták oltóvesszőit, én készítek ezekről oltványokat és nekik ajándékozom, ha cserébe ők ezekről a régi fajtákról mindent lejegyeznek és vállalják, hogy közterületen elültetik és gondozzák őket. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, hiszen idén tucatnyi közösség hozta el régi fajtáit - beszélt lelkesen az eredményekről és az összefogásról. 

Ennek a kitartó fajta-megőrző munkának az eredményeként olyan gyümölcsfafajtákat sikerült megmenteni, mint például az aszalókörte, aminek nevéből is következtethetünk felhasználására. A kemény, íztelen gyümölcsöt eleink nem frissen fogyasztották, hanem megaszalták, ez lett hasznosításának módja. De olyan körtét is talált már a pórszombati erdész, ami mínusz 10 fokon is eláll télen, majd áprilisra megpuhult. A házi berkenye - Göcsej jellegzetes gyümölcse - a 18. században meghatározó volt a népi gyógyászatban, ám mára alig van két tucat fája. Ezeket szintén oltással próbálja a szakember tovább szaporítani. 


A gyűjtemény elsősorban a Göcsej, Őrség és Hetés régi fajtáinak megmentésére irányult, ám mára kilépett a tájegység határai mögül. Érkeztek fajták az ország több pontjáról, a Felvidékről és Erdélyből is. Medes-hegyen a Kárpát-medence ősi fajtáinak gyűjteményét szeretnék létrehozni. A vállalkozáshoz szükséges terület biztosításához a helyi önkormányzat is felajánlotta segítségét. 

Nemrég a Felvidékről érkeztek oltóvesszők, de kaptam Erdélyből, a Bolyai Farkas sírján álló almafáról is. Az énlakai-gyűjteményt kiegészítve kezdtem elkészíteni Tündérország (Erdély) gyümölcsöskertjét. Cseréljük is más gyűjtőkkel az oltványokat, így van esélyük a fennmaradásra, de sajnos kevesen vagyunk - tette hozzá Kovács Gyula, aki befejezésül arról is beszélt, hogy mekkora meglepetésként érte a megyei elismerés. 

Azok az eredmények, sikerek, amikben az elmúlt időben részünk volt, sok jóakaratú ember munkájának eredménye. Segítségüket ezúton is szeretném megköszönni. Természetesen nem tudnám ezt a munkát feleségem és három fiam támogatása nélkül csinálni. A Medesi Kör sikereinek kulcsa az ő áldozatvállalásuk - mondta, majd további terveiről elárulta: az egykori, a török által Medes faluval együtt elpusztított további 67, több száz éve még lakott falvak neveinek felkutatásába fogott bele, melyeknek kopjafával állítanának emléket a medesi temetőben. 

Korosa Tita 

Kérdéseiket, véleményüket megírhatják a zalaweb@gmail.comAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre, amelyekre Kovács Gyula személyesen válaszol. 

Forrás: http://ajobbik.network.hu/blog/a-jobbik-hirei/osi-magyar-gyumolcsfajtak-amelyeket-tilos-forgalmazni 




FELKÉSZÜLÉS A NAPÉJEGYENLŐSÉG ENERGIAKAPUJÁRA TIZENKETTEK TANÁCSA SELACIA-N KERESZTÜL





FELKÉSZÜLÉS A NAPÉJEGYENLŐSÉG ENERGIAKAPUJÁRA
TIZENKETTEK TANÁCSA SELACIA-N KERESZTÜL

Felkészülve az olyan energiakapura, amely a szeptemberi Napéjegyenlőségkor nyitódik meg, a
legkevésbé szól arról, hogy mit is szükséges ekkor tennetek ez idő alatt, hanem inkább arról szól,
 hogy mindezt hogyan éljétek meg, hogyan éljétek át. A legelőnyösebb lehet számotokra az, ha találtok magatoknak egy csendes, nyugodt helyet, ahol semmi és senki ne zavarhat bennetek, mert a csend megnyugtatja az elméteket, és elég időt ad így számotokra arra, hogy meghallhassátok a belső hangotokat arról, hogy mit is kell tudnotok ebben a helyzetben. Így kapcsolódjatok össze a szívetekkel, ürítsétek ki az elmétekben fészkelő gondolataitokat és csak nyugodtan, egyszerűen lélegezzetek közben.
Amikor már eléggé elcsendesedtetek és elengedtétek a gondolataitokat a napi teendőitekkel kapcsolatosan, már meghallhatjátok a belső bölcsességetek útmutatásait és e csendességben teljesen képesek lesztek még jobban meghallani mindezeket.
Van egy hely mélyen a lényetekben, bennetek, amely emlékszik arra, hogy miért jöttek a Földre és miért is ebben az idők pillanataiba és ezek olyan értékesek és fontosak a lelketeknek. Azt szeretnénk most, hogy a saját bölcsességetek szerint haladjatok most, amint felkészültök a Napéjegyenlőség új energiáinak küszöbének átlépésére.
Hívjátok meg belső bölcsességeteket, hogy lépjen tudatosan a tudatosságotokba hogy megszakítsa, keresztezze a jelenlegi energiáitokat és elvezessen bennetek a szándékaitok szerinti utatok következő szakaszárra. Kérjétek ezt egy multidimenziós látásmód szerint.
A Szellem egy szélesebb látkép szerint fogja segíteni, beállítani a gondolkodásotokat és az érzelmi egyensúlyba kerüléseteket, így megtehetitek azt, hogy megújítjátok a magatokról eddig alkotott képet. Választhattok, de még mindig nem eléggé álmodjátok meg a nagyságotokat, és számításaitokon kívül helyeztétek a fejlődésetekben a mai napig, a saját nagyságotokat. Miután egy torzképet birtokoltatok eddig a saját fejlődésetekről így érthető az, hogy kéz a kézben haladtatok és kételkedtetek abban, hogy ez a világ egyre gyorsabban egy szeretet teljesebbre helyre költözik. Bár ez csak kevés emberre jellemző gondolkodás manapság, de nem nektek kell ezt a gondolkodást megváltoztatni.
A Napéjegyenlőség egyike a 2012. horizontján felkelő három fő energiakapunak. A másik két átjárót a 11/11 és a 12/21-es Napforduló rejti magában. Mindhárom kapu felajánlja nektek és az emberiségnek a Felemelkedés lehetőségét, egy magasabb szellemi állapotban. Mindegyik kapunyitás során lehetőségetek lesz egy sokkal elmélyültebb önismeretre és felfedezhettek még többet arról, hogy mi az utatok igazsága, és összekapcsolódhattok az energiákkal és azokkal az emberekkel, akik a sorsotok természetes résztvevőit képezik.
A Napéjegyenlőség energiakapujának megnyílására való felkészülésben három kérdést tehettek fel most. Tegyétek fel őszintén, nyíltan, napirendi pont nélkül, nem egy megszokott módon várva a választ. A válaszok a maguk idejében érkeznek meg majd, amint csendben vagytok, csendben ültök, vagy álomállapot során, és az is lehet, hogy napokkal később. A legfontosabb dolog a kérdésfeltevésben az, hogy engedjétek meg azt, hogy a Szellem utat mutasson, hogy mit kell tudnotok most. Hallgassatok arra a válaszra, amely először érkezik, amit először hallotok meg.

A kérdések:
1, Melyik az életemben az a terület, ahol most egyensúlyra van szükségem?
2, Mit tehetnék, vagy mit kellene elkerülnöm annak érdekében, hogy megemelkedjen a rezgésem?
3, Mi az a legfontosabb dolog, amitől meg kell szabadulnom, mielőtt továbbléphetnék?
Ezekkel az egyszerű kérdésfelvetésekkel, olyan jelzéseket helyzetek el, hogy energetikai támogatást érkezhet meg a Szellemtől, amely segít felkészíteni bennetek arra, hogy teljes mértékben, jótékonyan kihasználhassátok a Napéjegyenlőség energiai átjáróját.
Folytassátok isteni természetetek felfedezésének útját, körülölelünk bennetek szeretetünkkel és áldásainkkal!

Mi Vagyunk a Tizenkettek Tanácsa

Prepare for the Equinox Energy Gateway
Selacia a message from The Council of 12 channeled by Selacia Saturday, 8 September, 2012
Copyright 2012 by Selacia, Channel for The Council of 12 * All Rights Reserved * www.Selacia.com
közreadja: www.foldicsillagok.hu