2015. június 4., csütörtök

Sághy Enikő - TUDATOSSÁG - előadás - 2014.10.06.


„Sokszor várunk hosszabb ideig egy-egy élethelyzetre, s nem tudjuk, miért nem jöhet már létre. Tudnunk kell, addig, amíg a megszokott játszmáink működnek, s nem tanultuk meg a régi történésekből, amit lehetett volna, csak ugyanaz ismétlődne.
A Sors, vagy a Felsőbb Énünk "tudja", hogy nincs már erre szükségünk, valójában így véd meg minket magunktól, hogy ne kelljen újból csalódást, fájdalmat átélnünk.
Életünknek új iránya, jobbá alakulása annak függvénye, hogy a régi tapasztalatokból tanultunk-e. A felismerések egy belső változást eredményeznek, általuk fejlődünk, felszabadulnak azok a gátló tényezők, amelyek akadályozták az új lehetőségek megvalósulását. A cél, hogy tudatosodjon bennünk, megtanultuk az élethelyzetekből, amit kellett, és kivettük belőlük azt az esszenciát, tudást, amit az adott készségünk szintjén már felismerhettünk. Életünk így indulhat el a kegyelemmel telibb eszközök használatával egy jobb mederben tovább.” (Sághy Enikő)



Dr. Budai László Károly - Betegségeink valódi okai


Trianonra emlékezve





Az igaz magyar szívében míg magyar lélek dalol, mindig marad a fájdalom Trianon gyászát illetően, de

Nem kell beszélni róla sohasem, 
De mindig, mindig gondoljunk reá. 
Mert nem lehet feledni, nem, soha, 
Amíg magyar lesz és emlékezet,
Jog és igazság, becsület, remény, 
Hogy volt nekünk egy országunk e földön,
Melyet magyar erő szerzett vitézül, 
S magyar szív és ész tartott meg bizony. 
Egy ezer évnek vére, könnye és 
Verejtékes munkája adta meg 
Szent jussunkat e drága hagyatékhoz. 
Juhász Gyula: Trianon (részlet)

Bővebb összeállításom ezen az oldalamon tekinthető meg:
http://www.magyarnok.eoldal.hu/cikkek/junius--napisten-hava-/trianon-emlekere.html

Szervezetünk így reagál, ha kevés folyadékot iszunk





A vízfogyasztás hiánya komoly problémákat idézhet elő a test, szinte minden részében. Figyeljünk oda szervezetünkre és fogyasszunk elegendő folyadékot!

Az alábbi tüneteket okozhatja, ha nem iszunk elegendő vizet:

Fáradtság

A víz a legfontosabb vitális energiaforrás a szervezetben. A dehidratáltság az enzimfolyamatok lelassulását okozza, ami fáradtsághoz vezet.

Magas vérnyomás

Normális hidratáltság esetén a vér 92 százaléka víz. Ha nincs elég víz a szervezetben a vér besűrűsödik, ami áramlási ellenállást okoz és magas vérnyomást eredményez.

Asztma és allergiák

Dehidratáltság során légjáratok beszűkülnek, hogy kevesebb víz párologhasson el kilégzéssel. Továbbá a szervezet hisztamin termelése (ami allergiás folyamatokban is termelődik) exponenciálisan nő a test vízvesztésével.

Bőrproblémák

A vízhiány meggátolja a toxinok kiválasztását a bőrön át, így sokkal érzékenyebb és sérülékenyebbé válik, mindenféle kórral szemben.

Magas koleszterin szint

Ha nincs elég víz, a szervezet koleszterint termel, hogy meggátolja a vízvesztést sejtszinten.

Húgyhólyag és vese problémák

A dehidratáltság a toxinok és savtermékek felhalmozódását okozza, ami a vesék és a húgyhólyag ellenállását a baktériumokkal és egyéb kórokozókkal szemben csökkenti.

Emésztési gondok

A vízbevitel és alkalikus ásványok bevitelének (magnézium és kalcium) csökkenése komoly emésztési problémákat okozhatnak, mint fekély, gastritis és reflux.

Székrekedés

A vastagbélben szívódik fel a víz legnagyobb mennyisége. Ezért ha nincs elég víz a szervezetben a vastagbél szintjén maximálisan zajlanak a felszívó mechanizmusok, székrekedést okozva.

Ízületi fájdalom és merevség

Minden ízület felépítésében megtalálható a porcszövet, aminek nagy része víz. Ezért hiányában fájdalom és merevség jelentkezhet.

Súlygyarapodás

Amikor a szervezetben nincs elég víz, az éhséghez hasonló tünetek lépnek fel, és sokan félreértelmezve azt esznek, holott a szervezet szomjas.

Korai öregedés

A vízhiány miatt a test minden szerve, köztük a legnagyobb is, a bőr vizet veszít és megráncosodik, korai öregedést idézve elő.
A test átlag víztartalma 75 %. Átlag 8 pohár vizet kellene fogyasztani ahhoz, hogy ez az arány megmaradhasson. Egy átlagos felnőtt naponta 10 pohár vizet veszít verejtékezéssel, vizelettel, széklettel.
A vér 95 %-a, a csontok 22 %-a míg az izmok 75 %-a víz.