2015. július 19., vasárnap

Ikerlángok Vonzásában





Felesleges azon elmélkedni, hogy mennyi minden nem stimmel párkapcsolatodban és életedben.
Bizony, valami miatt azt a Társat, Szerelmet választottad, akivel vagy, vagy akibe beleszerettél. Nem mindig tudjuk az adott pillanatban, hogy mi miért történik, viszont érdemes hagyni, hogy a dolgok folyjanak a maguk útján. Mert idővel minden kiderül.

Tépelődhetsz azon, ha valami nem úgy történik, ahogyan Te elképzelted, de ez csak arra jó, hogy benne maradj a rossz rezgésekben, és később aztán újra és újra ugyanazt teremtsd meg, amiben már most is benne vagy.
Mi van, ha ott van Benned a potenciál a Boldog Párkapcsolatra, és jelenlegi Társad is éppen az a valaki, akivel ezt megélheted? De nem úgy, hogy rá vársz, és arra, hogy megtegye az első lépést a javulás felé.
Hanem úgy, hogy elkezded meglátni jelenlegi kapcsolódásodban a csodákat, a tükreidet és a fejlődési lehetőségeidet, valamint azokat a dolgokat, amelyeket már most eléd hozott az élet, és folyamatosan adja Neked. Elégedetlenkedés helyett adj hálát az Égnek, hogy megvan, amid megvan.
És kezdj el egye több jót látni. Örülni annak, ami már történik. Annak, hogy létezel és szabadon szerethetsz, szabadon kapcsolódhatsz emberekkel. Fejlődni bárki által tudsz, Önmagadat megismerni és megszeretni bárki tud segíteni - legtöbbször azzal, hogy magadra hagy, hogy enged kiteljesedni Téged.
És ha a Te szívedben egyetlenegy ember van, annak is örülj, mert akkor szeretsz valakit.
Ez a legtöbb, amit tehetsz magadért és másokért. És ha látod már, mennyi csoda van a múltadban, ami mind-mind a Te érdemed, és azt is, mennyi feladat vár még Rád, hogy új csodát teremts, lesz értelme az Életednek.
Most is van, hisz itt vagy és élsz.
Kerényi Dorka

Az Önbizalomhiányról




Az első amit megállapíthatunk, hogy aki önbizalom hiányos az nem hisz, a saját értékében. Sőt abban hisz, hogy bárkivel összehasonlításban alul marad. Gyakran találunk a gyermekkorban megszégyenülési helyzetet vagy a szülők sosem voltak elégedettek, de az is lehet, hogy szó szerint valamivel kapcsolatban kimondták, hogy alkalmatlan.
Nagyon nehéz ilyen helyzetből kijönni. Van aki kompenzál, úgy tesz mintha semmi gondja nem lenne sőt. de van aki teljesen lebénít ez a helyzet. Csak a hit oldaláról tud az egyén megváltozni. Az első lépés, hogy a Teremtett világban elfogadja, hogy semmi sincs véletlenül, és minden érték. Érték egy virág, egy állat, és érték MINDEN EMBER! Ezt minden nap tudatosítani kell. A második, hogy sosem máshoz, más véleményéhez mérje Magát. Mindannyian Önmagunktól, a létezésünktől vagyunk értékesek és nem egy másik emberi lény véleményétől, ítéletétől.
A harmadik, hogy kezdje el összeszedni, összegyűjteni, hogy eddig miben volt sikeres?
Pl megtanult járni, beszélni, enni stb. Ha körülnézünk, rá fogunk jönni, hogy sokkal több mindenben vagyunk sikeresek, mint sikertelenek. A kudarc sem feltétlenül kudarc, lehet hogy tudat alatt egy adott dologhoz nincs kedvünk affinitásunk.
Legyünk szeretően türelmesek Magunkhoz!
Július 19-20-ra (Kalo Jenő)