2015. október 7., szerda

Enigmák – Nimród és a Csodaszarvas legendája – 2015.10.07.


Egyetlen személy van a Világon, aki mindig ott lesz Neked, életed végéig






Egyetlen személy van a Világon, aki mindig ott lesz Neked, életed végéig. 
Csak egy, nem több, akiben akkor is hihetsz és bízhatsz, 
amikor senki és semmi másban: magadban. 
Te vagy az, aki mindig Veled marad… bármilyen furcsán is hangzik ez. 
Az, aki visszanéz a tükörből a múltad, a jelened, a jövőd, 
az egyetlen örök reményed az életben.
Te. 
Te éled át az életed minden rezdülését, az elsőtől az utolsó pillanatig, 
Te egyedül, a bőrödön, a szívedben. 
Más elképzelheti, más mondhatja, hogy megérti, de érezni sosem érezheti.
Az utunkat mind egyedül járjuk… 
S ha szerencsénk van, időnként csatlakozik hozzánk valaki, 
aki magába rántja a lelkünk és elfeledteti velünk, 
egyedül menetelünk. 
Ha szerencsénk van, örök útitársra lelünk.
Mégis… végül minden önmagunkhoz vezet vissza. 
Mi magunk vagyunk a kezdet és a vég. 
A rajt és a cél. 
S, hogy milyen nyomot hagyunk a porban magunk után, 
az az út… az Élet, amit élünk.
Ezért kell hinned magadban… 
abban, hogy céllal vagy itt, 
hogy igenis érdekes vagy és egyedi! 
Mert ha nem hiszel benne, 
azzal az életre mondasz nemet, 
és nem élsz majd, 
hanem csak létezel...
Manna OWell

A türelem az elengedés önkéntelen velejárója





Mikor átadjuk magunkat [Istennek], az idő nyomása megszűnik. Hiszen a frusztráció éppen abból adódik, hogy azonnal akarunk valamit, ahelyett, hogy hagynának, hogy a természete szerint a maga idejében megtörténjen. A türelem az elengedés önkéntelen velejárója, és mindnyájan tudhatjuk, hogy a türelmes emberekkel milyen könnyű kijönni.
Valamint azt is megfigyelhetjük, hogy általában a türelmes embere
k végül megkapják amit akarnak. Az illúzió, miszerint ha elengedjük akaratosságunkat és elvárásainkat, akkor nem kapjuk meg amit akarunk, valójában egy ellenállás az elengedés felé. Attól félünk, hogy elveszítjük, ha nem teperünk eléggé érte. Az elmének van egy olyan rögeszméje, hogy akarással lehet megszerezni valamit. Voltaképp, ha alaposabban megvizsgáljuk ezt a kérdést, akkor észrevesszük, hogy az élethelyzetek alapvető szándékunkon alapuló döntéseknek és választásoknak köszönhetőek. Amit kapunk, az sokkal inkább ezeknek a választásoknak az eredménye, még akkor is, ha ezek a választások tudattalanul történnek, mintsem azt, amit akarunk. Amikor lemondunk az akaratosság nyomásáról, akkor már szabadon hozhatunk bölcsebb döntéseket.
Valahogy úgy hisszük, hogy a boldogságunk az események irányításán múlik, és hogy a tények azok, amik feldúlnak bennünket. Tulajdonképpen érzéseink és gondolataink ezekről a tényekről zaklatottságunk valódi okai. Tények és történések egymagukban semleges dolgok. De a hatalom, amivel felruházzuk őket, az elfogadó, vagy nem-elfogadó hozzáállásunknak és az általános érzelmi állapotunknak tudható be. Ha megrekedtünk egy érzésben az azért van, mert titkon még mindig azt hisszük, hogy valamit véghez fog vinni számunkra.

Dr. David R. Hawkins - Elengedés: Az Önátadás Útja 276-277. oldal
Hawkins Tanulócsoport

https://www.facebook.com/351303148272824/photos/a.355293394540466.79386.351303148272824/946014675468332/?type=3&theater

Szakíts, ha bírsz!




Sokan hónapokig, évekig élnek rossz, vagy nem kielégítő párkapcsolatban, bizonytalanságban, őrlődésben. Lépni azonban mégsem mernek…
Mi lehet ennek az oka, és mit lehet tenni?
A felmérések szerint nagyon gyakori, hogy valaki olyan párkapcsolatban él, amelyben nem boldog, és úgy ébred fel minden nap a párja mellett, hogy nem érzi vele teljesnek az életét. A közös időtöltések – már ha vannak - is ebben a hangulatban telnek: valami (sok esetben nem is csak egy dolog) hiányzik…
A másik szomorú adat, hogy az emberek nagyobb része nem, vagy csak nagyon hosszú idő elteltével változtat ezen a helyzeten.
Hogy miért? A fő okok a bizonytalanság, a félelem, az önbizalomhiány.
„Mi lesz, ha nem találok jobbat? Mi van, ha rosszul döntök? Hogyan élek majd meg, ha már nem leszünk együtt?” – Ehhez hasonló kérdések sokasága sorakozik fel egy ilyen helyzetben. A legáltalánosabb kifogások között pedig ilyesmik szerepelnek: „De hát szeretem! Olyan rendes ember! Annyira jó szülő, csak velem nem tud már kedves lenni…” ésatöbbi.
Egy dolgot érdemes tudomásul venni: ha a szakítás, vagy válás gondolata komolyabban felmerül bármelyik fél részéről, akkor már jelentős gond van.
Ezt nem szabad szőnyeg alá söpörni azzal, hogy biztos épp csak telhetetlen időszakunkat éljük, vagy hogy a másik most éppen kimerült a munkahelyi problémák miatt, és ezért lehet bizonytalan az élete többi területén is. Alapszabály tehát, hogy ha akár bennünk, akár a társunkban felmerül a szakítás lehetősége, azt a lehető legkomolyabban kell venni, és foglalkozni kell vele!
A szakítás felmerülése ugyanis párkapcsolati krízist jelez. A krízis nem jelenti feltétlenül a kapcsolat végét, de az bizonyos, hogy ebben az időszakban új alapokra kell helyezni a kapcsolatot, vagy annak bizonyos elemeit. Mint arról már írtunk, a kínaiaknál a krízis szót két írásjel jelöli: a veszély és az esély egymás írásjele egymás mellé téve. Nagyon beszédes, ugyanis a krízispont mindig egyszerre jelent problémát és lehetőséget, de az biztos, hogy megoldandó feladat vár ránk ilyenkor – párkapcsolatban pedig a párunkkal együtt, közösen.
A megoldásra akkor van esély és lehetőség, ha mindkét fél nyitott a beszélgetésre, a megbeszélésre, a konstruktív problémamegoldásra.
Minden esetben ez az elsődleges kitétel. Ha ez tartósan hiányzik, akkor bizony olyan alappillér nincs meg a kapcsolatban, amely nélkül az előbb-utóbb össze fog omlani.
Sokan azonban nem figyelnek oda a jelekre, és gyakorlatilag halott párkapcsolatot hisznek élőnek. A látszólagos egymás mellett élés, a papíron meglévő házasság, a holnapi ebéd és a gyerek körüli teendők megbeszélése még nem jelenti, hogy az a kapcsolat él, ahogy az sem, hogy még ki van írva a facebook-ra, hogy „kapcsolatban”.
Nem mindegy, hogy szobatársként élünk egymás mellett, vagy valódi odafigyeléssel, beszélgetéssel, öleléssel, örömteli időtöltéssel töltjük meg egymás mindennapjait.
A legfontosabb az, hogy ne áltassuk magunkat, és legyünk őszinték saját magunkkal és a párunkkal is.
Szakítás és újrakezdés – Ha érdekel a téma, akkor gyere el Pilát Gábor őszinte hangvételű párkapcsolati előadására Szegeden, október 29-én!
Az esemény részleteit megtalálod itt: https://www.facebook.com/events/1667957793422709/

Gábor oldalát a facebook-on már több, mint 35 ezren követik, nem véletlenül! Hallgassátok meg a műsorát a Rádió Bézsben hétfő esténként 9 és 11 óra között.

Miért lépnek ki a nők a kapcsolatból?





A férfiak és a nők gondolkodása közötti különbségről sokat hallhattunk már, az eltérések tudatosítása elősegítheti a párok közötti kommunikáció javulását.
A házasság, illetve a párkapcsolat a legkiélezettebb terepe a nemek között megfigyelhető gondolkodásbeli, értékelésbeli és elvárásbeli különbözőségeknek.
Mindazok számára, akik boldog és tartós párkapcsolatra vágynak, fontos lehet megérteni, hogy nagy általánosságban nézve melyek azok a kommunikációs tévutak, melyek egy kapcsolat végéhez vezetnek. Mi okozza azt, hogy a szakemberek szerint a válások többségét a nők kezdeményezik, és leggyakrabban azzal indokolják, hogy úgy érzik: magukra maradtak a gondjaikkal?
A tapasztalatok szerint tehát sok nő szenved attól, hogy úgy érzik, csak ők fáradoznak a párkapcsolat jobbá tételén, társuk fel sem ismeri, mi a probléma. És mit gondolnak eközben a férfiak? Nem vagyunk gondolatolvasók, de általánosságként megfogalmazható, hogy a férfiak is úgy érzik, mindent megtesznek a családért, és mégis állandó kritika éri őket. Sokszor mindkét fél részéről megvan az erőfeszítés, de nem egy irányba mutatnak, ráadásul az egymás mellett történő elbeszélés végképp kiábrándítja a feleket.
Gyakori tévút az is, hogy nem a probléma megoldását keressük, hanem arra koncentrálunk, hogy melyik fél mennyire felelős az adott problémáért.
Az biztos, hogy ma már a férfi szerep is jóval összetettebb képet mutat, és ennek nem könnyű megfelelni. Ugyanakkor megfigyelhető jelenség, hogy a férfiak szerepeiket elkülönítve, életüknek csak egy szegmensén (férj szerep) gondolnak társként párjukra. A nők alapvetően pedig arra vágynak, hogy a férfiak életének szerves részei legyenek, fontos számukra a meghittség, a lelki, testi, értelmi kötelék és az intimitás. Ha ebből indulunk ki, akkor fontos lenne, hogy a férfiak ne csak férj szerepükre elszigetelve gondolván igyekezzenek megfelelni párjuknak.
Sokszor alkotunk ítéletet saját párunkról igazságtalanul, hiszen saját elvárásainkból táplálkozó feltételezéseket állítunk fel a másikról. A másik meg nem ismerése, vagy annak hiányosságai erősen nehezítik, hogy a kommunikáció megerősítő, és ne eltávolító erőként hasson.

http://hajraegeszseg.hu/cikk/2015-09-24/miert-lepnek-ki-a-nok-a-kapcsolatbol
Kép forrása: http://getrefe.com/

HIHETETLEN - A MAGYARSÁG 20000 ÉVES TÖRTÉNELME I. - AZ ÉDENKERT NYELVE (2015.10.02.)


Bagdy Emőke A belénk égett múlt


Október 8-a nagyon különleges lesz: radikálisan fordíthatsz a sorsodon!





Jórészt a szerdai hatások határozzák meg az egész hetet. Október 8-a nagyon különleges nap lesz. Több fontos bolygó hatás lesz, de a legkiemelkedőbb mind közül a Teliholdas teljes Holdfogyatkozás. Úgy áll szemben a Nap a Holddal, hogy közben a Hold együtt áll az Uránusszal is, a Nap pedig még kvadrátban áll a Plútóval. A váratlan Isteni üzenetek továbbra is száguldoznak felénk, ezúttal abban segítenek, hogy a sorsunkon tudjunk radikálisan fordítani.

Mivel az Ingaóra is érintett, annak is eljött az ideje, hogy egyensúlyba hozzuk magunkban a földi és spirituális létezésünket. Muszáj mindkét világban egyformán otthon lenni. Földi feladataink végzése közben sem feledkezhetünk meg róla, honnan jöttünk, hova megyünk. Az égi világgal is kapcsolatban kell maradnunk, nem feledkezhetünk bele kizárólag emberi mivoltunkba.
Előző életünkből visszatérhetnek hozzánk olyan mágikus varázserők, amikért korábban már tisztességesen megdolgoztunk. Ennek tudatosulása azonban saját tisztaságunktól függ. A csomagot feladják, de hogy átvesszük-e…
E napon valamilyen visszatérő sorsfeladat is aktualizálódhat, méghozzá uránuszi módon, tehát váratlanul, a meglepetés erejével. Ha azon kapjuk magunkat, hogy már megint ugyanabban a helyzetben vagyunk (akár sokadszor, ezredszer), akkor illik tudomásul venni, hogy az eddig gyakorolt megoldási módok most sem fognak működni.
Tehát, ha nem szeretnénk ugyanezt a kört a jövőben még egyszer/sokszor lefutni, akkor most máshogy oldjuk meg mint eddig tettük, magasabb szinten! Például (ha már Halak csillagkép) a Jézusi szeretet, Jézusi tanítások, a feltétel nélküli szeretet, az elfogadás, megbocsátás erejével.
Kiváló lehetőség ez a nap nagy tisztulásokra, rendkívül erős a felszabadító erő körülöttünk. A karmikus terhek letétele továbbra is aktuális. A Halak minősége az elengedésről szól. Itt engedünk el mindent, amit nem vihetünk tovább. Itt érnek véget a dolgok. A valódi értékek beépülnek, örök lelki tapasztalattá válnak, minden, ami ennél kevesebb, azt elengedjük, elhagyjuk. (Ezért halál szimbólum a Halak.)
Tehát mivel a Hold a Halakban jár, a lelkünk tisztulásáról szól ez a nap, valami „meghalhat” bennünk, és jó, ha ezt engedjük, netán együtt is működünk a folyamattal. Csak olyasmit veszíthetünk el, amire már réges-régen nincs szükségünk!
A Nap viszont a Mérleg jegyében jár, így az emberi kapcsolatainkra, párkapcsolatunkra világít rá. Bármilyen kapcsolat átfordítható, megújítható, megtisztítható. De kiválóan ráláthatunk önmagunkra, lelkivilágunkra is.
Még mindig 8-án a Vénusz is feszítő, teremtő fényszögbe kerül a Plútóval.
Ami még egy plusz pont a párkapcsolati feladatok oldalán. Bízzunk benne, hogy ezt a szenvedélyt, tüzes erőt pozitív módon tudjuk bevinni a kapcsolatunkba. Mindenesetre a lehetőség adva van a kreatív teremtőerők működtetésére, az égi dimenziók erejének lehívására és ezeknek az erőknek a Földön való használatára.
És még nincs vége a napnak.
A Mars támogató fényszöget ad/kap a Jupiternek. Tudatosulhat bennünk az igazság, az égi akarat. Megérthetjük mi az amit már engedni kell, vagy át kell minősíteni. Mit kell elengedni, lezárni, befejezni. Ehhez megkapjuk a szükséges erőt, akaratot, bátorságot is. Nem biztos, hogy külső dologtól kell búcsúzni, lehet, hogy magamon belül, az eddigi működési módomból kell valamit elengedni. Gyógyulást nyerhetünk az elengedés által. Ha ehhez imában kérünk támogatást, biztosak lehetünk benne, hogy megkapjuk!
Végül pedig a Szaturnusz már elérte a Mérleg csillagkép közepét. Ezzel üzeni, hogy ideje van a teljes, tökéletes egyensúly megteremtésének, hogy helyreálljon a béke, vagy kozmikus egyensúly. A múlt és jövő között, a jelenben vagyunk, az itt és mostban, középen. Ha nem ott vagyunk, akkor tegyünk érte, hogy odajussunk! Ez érvényes főleg párkapcsolati szinten, szociális szinten és belső lelki állapotként egyaránt.
Ne feledjük azért, hogy bármilyen nagy lehetőségeket tartogat ez az időszak, azért komoly feszültségeket is érezhetünk. Egész lényünket próbára teheti ez a hét, megélhetjük úgy, hogy „szétrobbanok”, de csak amíg ellenállunk! Minden előrelépés egyben kihívás is. Az elengedés az egyik legnehezebb dolog, a másokhoz való kapcsolódás pedig elemi emberi szükséglet.
Épp ezért a jövő héten még további üzeneteket kapunk ezekről.
Érzelmi, lelki tisztulásra felkészülni, vigyázz, kész, rajt!

Ez az ima hozzád szól.....


Mindig lesznek személyek, akiknek nem fog tetszeni az, aki vagy, amit teszel





Mindig lesznek személyek, akiknek nem fog
tetszeni az, aki vagy, amit teszel.
Akik másként és jobban csinálnák a
helyedben.
Akik tudják, hogy kéne élned, mit kéne 
érezned.
Akik mást látnak a tetteidben, mást
hallanak ki a szavaiból, másként ítélnek
meg.
Megfelelni mindenkinek nem lehet,
és nem is kell.
Hisz életed legfőbb bírálója csak te magad
lehetsz.
Amíg tetteid során a jó szándék vezérel,
amíg mondanivalód igazat szól,
ha szíved szava szerint élsz,
addig nem számít, hogy mások kinek látnak.
Ha magadba tekintesz úgy is tudod
Ki vagy." 
Golden Dawn

Legyetek üdvözölve az Új Földön! Mihály Arkangyal



A képen található írás: 
 
Legyetek üdvözölve az Új Földön! 
Mihály Arkangyal
 
 
Mihály Arkangyal

(Csatornázta: Michael Love)
2015. szeptember 29.

Legyetek üdvözölve kedveseim az 5. vibrációs szintről!

Egy új nap virradt a földön a fénylények első hullámának szívében. Együtt elég fényt őrzünk a testünkben, hogy elérjük az 5D-s tudatszintet és átvegyük a szuper fotonhullám minden energiáját, amelyet ez a nagy cél érdekében küldtünk szét.

Ma van az Új Világ észlelésének első napja 2,3 milliárd lélek számára több mint fél millió év óta. Ha valaki a 3D-re továbbra is 3D-s rezgéssel néz, az nem fog látni semmi különöset. Most az ősi szemeteken keresztül nézzetek, ami egy magasabb látószögből látszik. Legyetek a nagy csendes megfigyelők és figyeljetek erősen. Látni és érezni fogtok mindent, ha még mindig nézitek azt!

Rájöttetek az 5D-s út mikéntjére, ahol már vagytok? Természetesen nem! Senki sem. Ezért kap az első hullám 6 hónap lineáris észlelési időt, hogy befogadja és használja ezt az új, sokkal gyorsabb frekvenciát. Ezután fog jönni a második hullám, hogy találkozzon velük.

Gaia Schumann Resonanciája és az egész Kozmosz most a 9. dimenzióban van, ami megdöbbentette mind a tudományos, mind a spirituális közösséget!

Minden pontosan úgy történt, ahogyan azt előre megmondták a nagy látnokok, a mesterek és a mi tapasztalt testvéreink 2015 nagy Tetrádjában. (szept. 28.: ford. megj.)

Amit most önmagában látni fogtok az nagyobb, mint amit bármelyik próféta látott. Áttörtük az esemény-horizontot, amely a galaktikus magból érkezik és most itt vagyunk a gamma foton fény szuper magas rezgésében, amely azonnal felfejleszti a DNS-t egy magasabb életformára!

Egy szempillantás alatt minden beteljesül és minden, amit tenni akartok már el van végezve. Be van fejezve!

Minden, amit most tennetek kell, óvatosan belépni a szépség, a szeretet, a szabadság és a béke nagy királyságába. Egyszerűen megérteni, és tudatossá tenni a most itt lévő magasabb rezgéseket!

Azt mondjuk, a következő 6 hónapban teljesen be fogjátok fogadni és alkalmazkodni fogtok az új 5D-s léthez. A legegyszerűbb tanítás, amit nektek hozunk ezzel kapcsolatban, „tudjátok, hogy már az 5D-s rezgésekben vagytok és ami az egyetemes törvényen belül van, az válik érzékelhetővé a holografikus mátrix valóságában a fizikai rész számára”. Ezt a tudást, hogy most itt vagytok a tudatosságotok emelkedésében, mi úgy mondjuk, hogy gyorsabb vibráció. A tudatlanság vagy a tudatosodás hiánya egyszerűen azt jelenti, nem tudni.

Igen, tudjátok meg, hogy ez így van! Legyen úgy, mintha ez lenne és ezt mindet látni fogjátok! Ebből a magasabb perspektívából éljétek az életeteket minden téren. Tegyetek mindent kifogástalanul! Fegyelmezzétek és irányítsátok magatokat az 5D-s létnek megfelelően!
Ebben éljetek, ezek legyetek! Ti ezek vagytok.
A különösen magas energia szint itt van és rendelkezésetekre áll most, köszönet a nagy kulcshordozóknak, akik a legnagyobb szeretetet képviselik a Földön. Mindannyiótoknak csak annyit kell tenni, hogy elkezdtek magatokra összpontosítani az új fényesebb és jobb rezgéssel. Ti vagytok a fénytestetek hajójának a programozói és kezelői, így változzatok, így legyetek tudatában annak, amit gondoltok, éreztek, mondtok és tesztek! Minden ilyen dolgot az 5D-s látószögből közelítsetek meg és ez fog eligazítani titeket gyorsabban az Új Földhöz és ezután ez érzékelhető lesz! Ha ezt elkezditek látni, akkor meg fogtok döbbenni! Először nem fogjátok elhinni, ami történik, de mindezek ismertek, amiről beszélünk!

Amit megtettünk, az meg van téve mindannyiunknál és most fog megvalósulni külsőleg a földön olyan gyorsan, ahogy az univerzum ezt megteszi mágikusan.

A szuper gamma hullámok intenzitása mától nem növekszik és szinten marad most egy ideig, hogy lélegzethez tudjatok jutni! Valóban bekapcsolódott a DNS-ünk 5. spirálja az 5. csakrába? Abszolút mértékben.

Valóban 2,3 milliárd lélek rezgett együtt a 21 hertz frekvenciával a 2015.09.28-i Tetrádon? Teljes mértékben és menetrend szerint!

Hagynotok kell, hogy mindez integrálódjon?
Igen és ez 6 hónap rendszeres alvást fog igényelni, hogy ez a szuper kozmikus gamma fény hullám teljesen integrálódjon a test atomi szintjén és a fizikai test hozzászokjon az 5D szinthez.
Amikor alszotok, a DNS-etek visszakapcsolódik a megfelelő csakrához és ti egy teljesen új változata lesztek önmagatoknak.

Fontos megjegyezni, amint már mondtuk, hogy minden pillanat nano (nagyon kicsi törtrészében) másodpercében teljes mértékben egy másik univerzumban és más valóságban vagytok! Teljes mértékben ellenőrizzétek, milyennek látszik a jelenlegi pillanat lehetősége és az hogyan viselkedik. Ez egy része lesz annak a munkának, amit az elkövetkező hónapban meg fogtok tenni, hogy mesteri teremtő Isten legyetek, mint amilyenek vagytok.

Annak, hogy az egész átalakulási folyamat belülről kifelé játszódik le, így csak abban hiszünk, amit már tudunk, annak valóban vége van, az csak elrendezésre van.

A hat hónap gamma fény integrálási periódus után a második hullámbeliek fogják elérni a 21 hertzet, hogy találkozzanak veletek szeretetben és a ti feladatotok és a következő missziós szakaszotok lesz, hogy felemeljétek őket mindnyájukat megosztozva azzal a fénnyel, amitek van.
Miután az utolsó hullám eléri az 5D-t, 2016 nyarán, mi újra fogjuk építeni az egész fizikai mátrixot. A föld minden városát újjáépítjük, hogy jól-élhető legyen.

Hihetetlen bőség vár rátok és az emberek meg fogják kapni az eltitkolt technológiákat , amelyek csodálatos dolgokat tudnak véghezvinni.
Nem lesz szükség senkire, hogy kormányozzon vagy vezessen titeket ezen a ponton, mivel ti vagytok a saját hatóságotok!

Mi készenlétben fogunk állni, ahogy azt a felső tanács és a földi szövetség tudja, mint a galaktikus föderáció, hogy minden módon segítsünk az emberiségnek a spirituális fejlődés felé tett első nagy ugrásában.

Dicsérünk mindannyiótokat és a tisztelünk titeket az égi munkátokért.

Bátorítunk titeket, hogy minden nap mondjátok az igazat magatokról, hogy ÉN EGY 5D-s LÉNY VAGYOK.

Élvezzétek az új 5D-s földet!

Nagyszerű híreket és jóakaratot kívánunk Gaia összes gyermekének! Becsülünk benneteket!

~ Mihály Arkangyal ~

 
Köszönjük a sok-sok fordítást M.Annának!