2016. október 21., péntek

A jelen karmája




Amikor karmára gondolunk, általában a múltban elkövetett dolgok, cselekedetek következményeire gondolunk. Azokra a terhekre, vagy éppen könnyítésekre, amely az előző életeinkben vagy életszakaszunkban keletkezett és most, a jelen életünkben szembesülünk a következményeivel.
Kevesen gondolnak arra, hogy ez életünk folyamán, ugyan úgy ahogyan a múltban, szintén karmát hozhatunk és hozunk létre az életvitelünkkel. Ha helyesen élünk, akkor pozitív karmát, de ha helytelenül akkor karmikus terheket teremtünk önmagunk számára a jövőre, illetve az elkövetkező életünkre vonatkozóan.
A jövőnket most alapozzuk. Mindig a jelenben. Annak minden percében.
A jelen életünkben, megoldva és letudva a múlt karmikus terheit, életvitelünkkel, cselekedeteinkkel a személyiségünket kell tovább fejleszteni a személyes fejlődés érdekében, és kiteljesíteni önmagunkat a közösség javára.
Mindehhez, korrekt értékrend szerinti, emberséges, Istennek tetsző életvitelt kell élnünk és életutat kell bejárnunk. Ha nem így élünk, akkor most alakíthatunk ki karmát, karmikus terhet, amellyel majd a jövőben szembesülünk. Karmát, mely a jövőben terheli életünket, a jövőben kényszerít és amelyet a jövőben kell majd megoldanunk.
Könnyedén tönkretehetjük az, ez életünk elkövetkező szakaszát vagy a következő életünket, a negatív karmák beszedésével, amely karmákat egy figyelmetlen, hibás értékrend szerint megélt és talán többé-kevésbé embertelen életvitel megélésével alakíthatunk ki.
Aki úgy gondolja, hogy mit számít nekem a jövő, a következő élet, az ne felejtse, sőt szerintem vésse azt jól az eszébe, hogy a jelen életünkben, éppen a múlt, az előző életünk jövőjét éljük. Ha akkor hibásan éltünk, nos azt szenvedjük most meg. Ha akkor helyesen éltünk, így annak az előnyét élvezhetjük.
Tegyünk azért, hogy emberséges és korrekt értékrend szerinti életvitelünkkel és cselekedeteinkkel, önmagunknak nem alakítunk ki karmikus terheket.
A lehetőség a jelenben van mindig.
Tehetünk azért is, hogy a, már beszedett karmákat még ez életünkben korrigáljuk. A jövő sokkal szebben alakul majd.
A boldogság, nem a felszínességben, a féktelenségben, a gátlástalanságban, az öncélúságban és az embertelen cselekedetekben rejlik, hanem a szeretetben átélt egységében...
P.P.
Forrás: http://csillagshow.freeblog.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése