2017. június 6., kedd

Június választása: önbecsapás vagy öntisztelet? Tovább hazudni, vagy bátran szembenézni a valósággal - mégha fáj is az igazság...




Az igazság akkor fáj, amikor kiderül...
A hazugság addig fáj, amíg életben tartjuk... és egyre jobban fog fájni...
Június választása: önbecsapás vagy öntisztelet?
Tovább hazudni, vagy bátran szembenézni a valósággal - mégha fáj is az igazság...
Bátorság szükséges ahhoz, hogy felismerjük önbántásainkat, és azt, hol éltünk hazugságban. Sose bánd, ami volt, mert tanított! Nem a tanulás az, ami szégyelni való - bár nem kell szégyelni semmit... A kérdés inkább az, hogy amikor az Univerzum megmutatja az igazságot - mint a játszmák mögötti valóságot, és amikor egy-egy történet kibontakozik valóságában, akkor készen állunk-e annak befogadásásra... vagy inkább kismajmokká válunk, bezárjuk fülünket, eltakarjuk szemünket, befogjuk szánkat, és tovább kövesedünk a játszmákban? Szerintem s incsenek általánosságok, szerintem is minden eset egyedi. És sok egyedi esetben inkább tovább hazudnak az emberek, mert már nem is emlékeznek arra, hogy milyen az igazságban élni, milyen tisztának lenni... - és ismét: akinek nem inge, ne vegy magára... Egyre többen válnak bátorrá, és állnak ki önmagukért!!! Csodálatos! Ennek van itt az ideje! Kiállni önmagunkért! Ebben segít Szaturnusz, Jupiter és Plútó!
A június az ikrek hava, a kettőség álarcainak játéka. Az ikrek csillagjegyről általában az jut eszükbe az embereknek, hogy "kettőség"... És a kettőség az őszinteség hiánya lenne? És egyáltalán mit jelent az, hogy őszinteség?
Ez év júniusában is lehetőséget kapunk, hogy önmagunkkal lehessünk őszinték, és önmagunk előtt mutatkozhasson meg, mi az, ami nem tiszta élethelyzet még a jelenünkben. Úton vagyunk egy magasabb és tisztább tudatosság felé, amely valójában egy tisztább éber állapot lehetne. Mintha a tudatosságunk emelkedése az éberségünk tisztaságát jelezné. 
Na, de mire vagyunk éberek? - És itt a "felébredés" fogalmával találjuk szemben magunkat. Önismereti utunkon igyekszünk ébredni, felébredni és ráébredni arra, hogy mi is az igazság, ami körbevesz bennünket. Persze itt az is felmerül, hogy létezik-e igazság, és egyre többen döbbenünk rá arra, hogy nem. Nincsen abszolút igazság.  Szempontok és nézőpontok vannak, mlyek vagy illeszkednek, vagy nem illeszkednek. Minden egyes élethelyzetnek, időtérnek, és téridőnek megvan a maga igazsága. Így a legtöbb, amit tehetünk, hogy önmagunkkal szemben válunk igazzá. Magunk felé lehetünk tiszták és igazak.
De hogyan?
Ez egy olyan lépés önmagunk felé, amihez óriási bátorságra van szükségünk. A bátorság az arany fénysugárhoz tartozik, ilyen módon szívünk aranykorát, arany-fénykorát szimbolizálja. Mert amikor bátrakká szeretnénk válni, akkor bizony szükséges szembenéznünk azzal, hogy hol és miben hazudunk saját magunknak, milyen félelmeink vannak a lelkünk mélyén, és a félelmek mögött szeretet-sebeket találhatunk, amelyek fájnak, akár hosszú-hosszú idő óta. 
Ezért érkezik bennünk olyan mélyre június energiája, mert az érkező nyár fénye bevilágít oda is, ahol a legmélyebbre rejtettük el álarcainkat. A szerepekre, a játszmákra világít rá június nyári napfénye, és esélyt kapunk, hogy levessük azokat az álarcokat, melyek elválasztanak önmagunktól. Valójában önmagunk legisztább, azaz legigazabb valóságával kapcsolódhatunk, azzal a tiszta lénnyel, aki játszma nélküli, ítélkezésmentes, és nézőpont nélküli. 
Így júniusban a kapcsolataink kerülnek előtérbe, hiszen játszmáinkhoz játszótársakra van szükségünk. Vagyis emberi kapcsolatainkon keresztül válik láthatóvá előttünk, mi az a hamisság, amit beengedtünk magunkba, ami nem hozzánk tartozik, ami idegen, és ami elválaszt önmagunk tisztaságától. Melyek azok a programok, amitket bemásoltunk szüleinktől, felmenőinktől, amit elhittünk a környezetünknek, hogy ilyenek vagy olyanok vagyunk, hogy a dolgok így vagy úgy működnek. 
Lehetőségünk van június varázslatos energiáiban kiállni önmagunkért és önmagunk elé: "Ez vagyok én, és eddig ezt játszottam. Jó ez nekem? Vagy esetleg bántom magamat? Meddig folytatom még az önbántásomat?"
És peresze sorolhatnánk azokat a kérdéseket, melyek fellebbentik azt a bizonyos homály-fátylat, amely vakká tesz bennünket. "Jól csak a szívével lát az ember..." - van-e bátorságunk a szívünkkel látni?
Erről szól hát a június, a bátorságról önmagunkkal szemben. A sors bolygók retrográdban mozognak, Szaturnusz (karma bolygó) és Jupiter (az igazság bolygó) retrográdban, Plútó retrográdban, Plútó a legmélyebb elcsúszások jelölője: pénz, hatalom, sexualitás... - Mondhatnánk, hogy "Te jó Ég, életre kelt saját poklunk" - de éppen ezt jelentené a tudatosság és éberség, mint felébredés, hogy felismerjük az ebben rejlő lehetőséget és ajándékot: 
Olyan terheket rakhatunk le, melyek függőségben tartottak. Amíg függőségben vagyunk, nem vagyunk szabadok, bábok vagyunk, akiket dróton/madzagon rángat a láthatatlan. 
Vannak, akik büszkék a függőségeikre... vannak, akik szabadulnának tőle...
A függőség maga a karma-örvény: aki fűggő, az nem több, mint egy tudattalan, illúzióban alvó bábu, akinek semmilyen önrendelkezése, semmilyen önismerete, semmilyen ön - szabad- akarata nincsen... 
Június éppen a szabaddá válás lehetőségét rejti magában - a függőségeinktől való szabadulás lehetőségét: az ikrek levegő jegy - szabadság, a hármas ház szabad kommunikációja, szabad szárnyalása, az utazások háza. Utazás és emelkedés magasabb dimenziók tudatsságába, azaz éberségébe.
A szabaddá válásunk kulcsa itt kering körülöttünk:
Van-e bátorságunk őszintének lenni önmagunkkal szemben?
Van-e bátorsáunk szabaddá válni, és lerakni a függőségeinket?
Eltűnődtünk-e azon, hogy milyen más világ várhat ránk, ha merünk szabadok lenni?
Mindannyian útkereszteződésben vagyunk: Jobbra vagy balra? - Játszuk-e tovább a többezer éves jól megszokott bekövesedett játszmákat? Vagy merünk továbblépni az újba, ami lehet, hogy ismeretlen?
Lesznek, akik tovább lépnek, és lesznek, akik nem. Sokan félnek még, és inkább görcsösen ragaszkodnak a játszmakörökhöz, mégha a kapaszkodástól már akár több sebből is véreznek. 
És Te, akinek van bátorsága továbblépni, és tisztán látni a szerepek játékait, csupán annyit tehetsz, hogy elfogadod, tiszteletben tarod, és megrántod a vállad: "Nekem mindegy!"
Hiszen neked és nekem, nekünk, már Mind Egy...
Szeretettel várlak június 18-án a Csillagközi Dolce Vita napon, ahol a júniusi energiákban a párkapcsolatokon, családi kapcsolatokon, baráti kapcsolatokon dolgozunk, munkahelyi kapcsolatokon dolgozunk...
Mert attól, hogy tudjuk, hogy mi történik, még lehet nehéz, és lehet, hogy fáj:
Itt az idő, hogy az újenergiás holisztikus-oldásban, mind a mentális térből, mind az érzelmi térből, mind a test és sejt memóriából, emlékezésből kioldjuk azt, amit te választasz, hogy szeretnéd letenni.
Felismerted már azokat a drámákat és játszmákat az életedben, melyektől időről időre szenvedsz, és bánatot, szomorúságot, haragot vagy dühöt okoz neked? 
Készen állsz rá, hogy levesd a régi szenvedés-szerepköreidet, hogy szabad és szárnyaló lehess?
Ráébredtél már arra, hogy a boldoságért és az örömért nem kell harcolni? - Ez lenne a természetes áramlás, mint Isteni szeretés...
Felismerted már, hogy nem külvilág és külső szereplők hibásak a saját szenvedéseidért?
Valóban készen állsz arra, hogy tisztán láss? - önmagadat...

Dr Vaktor Orsolya