2012. november 27., kedd

Fény és sötétség,- Szelei Magdolna


Fénylánc Magyarországért - 2012

Üzenet Szelei Magdolnától - 2012. november 27.


MEGTALÁLTÁK A MAJA NAPTÁR FOLYTATÁSÁT!!!

ÉRDEMES ELOLVASNI!!! MEGTALÁLTÁK A MAJA NAPTÁR FOLYTATÁSÁT!!!

Egyedülálló, eddig ismeretlen falfestmények és számítások kerültek elő egy ősi maja város most fe

ltárt termében. A falakon lévő naptár 7000 évre előre számítja ki a különböző csillagászati eseményeket, és a 9. században készülhetett.
A régészek majdnem egy évszázaddal ezelőtt fedeztek fel egy nagy maja várost Guatemala Petén nevű tart
ományában. Az annak idején több tízezer lakosnak otthont adó, Xultúnnak elnevezett város alapos régészeti feltárása azonban csak pár éve kezdődött a National Geographic Társaság támogatásával. A kutatóknak nem is kellett soká várni egy szenzációs felfedezésre - írja a Science legújabb száma.

A fagyökerek közt rábukkantak egy olyan lakóépületre, amelynek falait eddig még nem látott, i. sz. 9. századi falfestmények borítják, többek közt egy díszes ruhába öltözött férfi képe. Az egyik falat pedig festett, bekarcolt számok tömege foglalja el. A számítások zöméről kiderült, hogy az eddig ismert legrégibb maja naptárhoz tartoznak. Az eredményekről a National Geographic magazin júniusi száma is tudósít majd.

A háznak gondolt építménynek három fala maradt épségben, mindegyik egy önálló történetet mesél el a kutatóknak, és mindnek megvan a maga rejtélye, mondta a régészeti feltárások vezetője, William Saturno, a Bostoni Egyetem archeológusa.

A tudósok szerint a kalendáriumban sok minden egyezik azzal a másik maja kalendáriummal, amely szerint 2012.december 21-én eljön a világvége, és elpusztul a civilizáció. De a most megtalált naptárban nincs szó semmiféle világvégéről, így a katasztrófaidéző híresztelések a globális pánikkeltést szolgálják.

Ellenkezőleg a lelet szerint még legalább hétezer évig fennáll a világ. (Persze, attól még a gazdaság összeomolhat, és egyéb ember által kreált dolgok, de a világ attól még nem pusztul el csak úgy el. Nem ártana egyébként a Jelenések könyvét olvasni és helyes értelmezéseket keresni hozzá, ha valóban érdekelnek minket a "világvége" elbeszélések - a szerk.)

(Civilkorzo.ro, hungarian.ruvr.ru, origo.hu nyomán Szent Korona Rádió)