2014. május 1., csütörtök

2014-ben el kell búcsúznod mindentől, ami nem szolgál téged





 segíteni neked, hogy megértsd mi történik valójában és hogyan szolgálja mindez a fejlődésedet.

A tapasztalatok többsége az életedben csak az utad egy bizonyos szakaszán szolgál téged. Ami egy ideig rakétaként emel fel, az később már súlyos kősziklaként húz le a mélybe. El kell engedned mindazt, ami már nem szolgál téged, azért, hogy helyet teremts annak ami most képes felemelni a fejlődésed következő szintjére.

Minden kapcsolat csak addig tart, amíg közösek a célok

Az egyik legnehezebb feladat elengedi azokat az emberi kapcsolatokat, amik már nem támogatják a továbbfejlődésedet. Lehetnek barátságok és párkapcsolatok, amik eljutnak egy olyan szintre ahonnan nem tudnak tovább fejlődni a jelenlegi formájukban, ezért a két embernek külön úton kell tovább haladnia. Ilyenkor soha nem az egyik vagy a másik ember hibája, hogy vége szakad egy addig szép útnak.

Ez a fejlődéssel járó természetes folyamat. Két ember kizárólag addig tudja egymás fejlődését szolgálni, ameddig egy irányba haladnak, a közös irány azonban nem tud mindig egy életen át kitartani. Ilyenkor fel kell ismerned, hogy eljött a búcsú ideje és el kell engedned a legnagyobb szeretet és áldás mellett azokat, akikkel már nem tudsz egy úton járni.

Ahhoz, hogy két ember egy életen át kiváló kapcsolatban maradjon mindkettőnek hasonló célokkal, motivációkkal kell rendelkeznie és egy irányba kell néznie. Abban a pillanatban, hogy az egyik fél egy kapcsolatban nem fejlődik vagy más irányba kezd menni a kapcsolat energetikai hálója elkezd lebomlani és szó szerint elhal. Ez gyakran fájdalmas és szomorú folyamat, ami az élet természetes része. A 2014-es év segíteni fog neked, hogy könnyebben el tudd engedni a már fájdalmas kapcsolatokat.

Minden feladat addig tart, amíg a fejlődésedet szolgálja

Vannak olyan feladatok vagy munkák, amik egy ideig folyamatos fejlődést biztosítanak számodra. Azonban szinte mindig eljön az idő, amikor az adott keretek között már nem tudsz tovább fejlődni. Ha ilyenkor megpróbálod magad a régi keretek között tartani feszült, később lehangolt majd depressziós leszel. Ha már nem elégítenek ki a mindennapi feladataid, akkor itt az ideje, hogy egy következő szintre lépj.

Minden feladat csak addig szolgál téged, amíg kihívást jelent számodra és folyamatos tanulásra és fejlődésre van szükséged ahhoz, hogy elvégezhesd. Abban a pillanatban, hogy rutinná válik olyan lesz számodra, mint egy kövekkel megrakott hátizsák, amit csak nagy nehézségek árán tudsz tovább cipelni. Nem csoda, hogy belesajdul a hátad és a vállad az ilyen felesleges terhekbe.

Amikor a fejlődésedet biztosító feladatot végzel, akkor úgy érzed magad, mintha szárnyaid nőttek volna és képes lennél lehozni a csillagokat is. Figyeld magad folyamatosan és ha úgy érzed, hogy már csak fásultan, rutinból dolgozol egyszerűen lépj tovább. Ez az év támogatni fogja az elengedést és segít számodra megtalálni azt a hivatást, ami egy egész életen át biztosítja a folyamatos fejlődésedet.

Bármi ér véget az idén egy új időszak kezdete lesz számodra

Ahhoz, hogy új impulzusok jöjjenek az életedbe el kell engedned mindazt, amit már csak teherként cipelsz magaddal. Ez olyan, mint amikor a hőlégballonnal magasabbra akarsz emelkedni és ki kell dobnod néhány homokzsákot. Mindaz, amit a múltból magaddal cipelsz többé nem szolgálja a fejlődésedet. Engedd el tudatosan, hogy ne mérgezze tovább az életedet.

Minden, amit a múltból magaddal cipelsz olyan, mint egy víz alá nyomott felfújt gumilabda, ami elemi erővel igyekszik a felszínre törni. Gondolj csak bele, hogy mekkora befektetett energiát igényel akárcsak egyetlen labda víz alá szorítása is. Amikor több tucat múltból hozott terhet cipelsz magaddal, akkor jóformán az össze életenergiádat az emészti fel, hogy ezeket jelképes gumilabdaként a víz alatt tartsd.

Az elengedés felszabadítja a feleslegesen lekötött tudati energiákat és lehetővé teszi számodra, hogy új életet kezdj tele életerővel, lelkesedéssel és szenvedéllyel. Minden elengedett emberi kapcsolat teret teremt az új építő kapcsolatoknak. Minden hátrahagyott feladat, új nagyobb kihívásokat és nagyobb fejlődést jelentő feladatot hoz számodra.

Forrás. ébredő akadémia