2015. június 21., vasárnap

A Galaktikus Föderáció és a Spirituális Hierarchia üzenete 2015. június 16.


Nullpont – Egy új kezdet a Napéjegyenlőség napján!






A nyári napéjegyenlőség zárja az újabb Fejlődési Ciklust, amely március 21-től idáig az EGYSégért és – akik abban a fázisban vannak még – az Elengedésért zajlott.
Sok feladatunk volt, rengeteget sírtunk és nevettünk, tanultunk és fejlődtünk.
Letettük az egónkat – vagy éppen nem -, megküzdöttünk önmagunkkal és visszataláltunk a MAGba. – vagy most zajlik ez a folyamat és hamarosan véget ér.
A 21-ei Nyári napéjegyenlőség után új, ÉPÍTKEZŐ CIKLUS veszi kezdetét, ami azt jelenti, hogy fel kell zárkózni, az energiát magunkra, MAGunkba kell áramoltatni, gyógyulni, tisztulni lesz lehetőségünk, és az életünkben egy Rendeződés indul meg. Ez azt jelenti, hogy ami és aki megy, azt el kell engedni, ami és aki jön, azt be kell engedni. Hagyni menni mindazt, ami fájdalmat okoz, és megengedni magunknak a Boldogságot.
A Félelem Rezgéséről év elején váltottunk a Hála Rezgésére, majd következett a Teljesség és a Szeretet Rezgése. Az utóbbi két hónapban megtalált minket a Bőség Rezgése is, aki okosan használta az energiákat és tudatosan haladt előre, tekintetbe véve az karmikus oldódásokat és a tükör-helyzeteket.
Aki elérte a Teljességet, már tudja, hogy minden belőle indul ki és oda tér vissza, és maga teremti magának a túl sok időt, a túl sok fájdalmat, a túl sok magányt és a túl sok félelmet, és tudatosan áthangolta magát a Szabadság Rezgésére, elengedve ezeket a régi korlátozó mintákat.
Aki nem érte el a Teljességet, az ebben az építkező ciklusban el fogja érni.
Ez most egy Nullpont. Egy Új Kezdet, egy Új Esély. Mert soha nem ronthatod el, soha nem késő. Mindig van egy új nap, ahol a gondolataiddal mindent átfordíthatsz. Segítek.
Kezdjük együtt el. Hangolódjunk a Boldogság Rezgésére.
“Aki a Boldogságra hallgat, annak megnyílnak ajtók ott, ahol másoknak falak állnak” /Titok/

Holló Szabó Julianna videója

Az ambiciótól az értelemig - Az életcélod megtalálása (teljes film)





THE SHIFT - A VÁLTÁS

"Szinte felkészületlenül belépünk az élet délutánjába. ... De az élet délutánja nem élhető a délelőtti elvek szerint, mert ami elég volt délelőtt, kevés lesz délután. És ami igaz volt délelőtt, délutánra már hazugság lesz belőle." (Dr. Wayne W. Dyer)

Honnan jöttünk? Hova tartunk? Mi célja van létezésünknek? - teszi fel életünk legfontosabb kérdéseit a világ egyik legnagyobb spirituális tanítója, Dr. Wayne Dyer. Éveken keresztül azzal foglalkoztam, hogy embereket - beleértve önmagamat is - segítettem a legmagasabb rendű képességeikhez és lehetőségeikhez való hozzáféréshez. Immár hetvenedszer kerülöm meg ebben az életemben a Napot, és ez idő alatt az egyetlen dolog, ami teljesen világossá vált számomra, hogy mindnyájan azt akarjuk, hogy az életünknek értelme és célja legyen. Ezzel a könyvvel arra szeretnék rávilágítani, mire van szükség a megvilágosodott tudatosság állapotának eléréséhez, ami aztán értelemmel és céllal tölti meg az életünket. Van egy nagyszerű török mondás, amely tömören foglalja össze A Váltás (The Shift) lényegi üzenetét. Így hangzik: „Mindegy, milyen régóta jársz rossz úton. Fordulj vissza." Nem számít, milyen sokáig hagytuk, hogy a hamis önmagunk rossz úton vezessen. Egyszer rájövünk, hogy nem juttat el a cél és az értelem érzéséhez, úgyhogy beismerhetjük, hogy rossz úton járunk. A tudat, hogy az életünkből hiányzik az értelem, több mint elégséges bizonyítéka annak, hogy ideje visszafordulnunk. A váltás - az ego elhagyása - nem az ambíció elvesztését jelenti, hanem azt, hogy az ambíciónk valami új dologra irányul. Elköteleződünk, hogy az egóra jellemző, soha véget nem érő igények és hamis ígéretek helyett olyan dolgokra alapozzuk az életünket, amelyek értelmet és célt adnak.

„Minden boldogtalanság oka az ego. Minden bajod belőle származik. Ha megtagadnád az egódat, és semmibe sem véve felégetnéd, szabad lennél..." Ramana Maharshi

Eredeti cím: Ambition to Meaning: Finding Your Life's Purpose (2009)




Boldogasszony textil faliképek: Albert Éva iparművész emlékére

Élő jelképek

In memoriam. Albert Éva Katalin textilművész kiállítása nyílik Pásztón



Május 26-án új kiállítás nyílt Pásztón. A magyarság ősi motivumait csodálhatjuk meg
Albert 
Éva Katalin textil iparművész hímzett munkáin. Az ismert, vagy kevésbé ismert szimbólumokat a művész saját értelmezésében, az egyetemes tudásból merítve jeleníti meg. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A Világ Győzelmes Királynője című alkotásáról: 

(Lsd. felső, jobb oldali képünket).
Májussal, a Bika havával szemközt van az Évkörön november, a Skorpió hava. Így az Évkörön egy egyenes két végpontját alkotják. Albert Éva Katalin iparművész így vall munkájáról: „Novemberben nincs sem Mária, sem Boldogasszony ünnep. Én mégis összehoztam a Világ Győzelmes Királynőjét, de zárójelbe tenném, hogy a Tejútnak, azaz a Csillagösvénynek a Királynője. Magyarul az is a mi fajtánk Királynője. Ennek a Királynői minőségnek a haja jelenti a Tejutat. Érdekessége a képnek, hogy a Skorpió havát keresve a kis csillagatlaszomban… ugyanis valaki azt mondta, hogy ne csináljak ilyesmit, nézzek utána, mert lehet, hogy ilyen nincs, hogy a Tejút hasadékában a Skorpió csillagkép… Bizony, van! Olyan boldog voltam, hogy megtaláltam, s tényleg létezik a Skorpió csillagkép a Tejútban. Ha nézzük az ábrázolásaimban, a fejek naturálisak egyedül. Ezt is kifogásolták is néhányan, hogy ez olyan, mint egy baba. Mondom, ezt nem a »vájt agyú« művészeknek készítettem, hanem az egyszerű embereknek; és ők igenis így fogják értékelni, mert ők jobban érzik, hogy mit akarok kifejezni. A homlokrészén úgy látszik, mintha egy madár repülne. Nekem mániám a Turul madár. Nem a galamb, hanem a Turul madár, ami sokkal magasabbra repül és reprezentálja az Isteni minőséget és az Istenhez való közelséget. Ez az ünnep a Világ Győzedelmes Királynője, a Tejút, azaz a Csillagösvény Győzelmes Királynője. A lába alatt kipúposodik a Földgömb. A rajta tekeredő kígyót legyőzi a Csillagösvény Királynője, azaz a Világ Győzedelmes Királynője. Volt egy ismerősöm, aki azt mondta : – Milyen érdekes ez a hullámvonal, olyan, mint a kundalini energia, ami az ember testében található. Hát én nem gondoltam erre. Ez egy paraszti fafaragó munkájának a másolata. Bizony, én nem szégyellem, mert az én őseim öröksége. Munkáimban főszerepet kap az »Egy az Isten« ligatúra. Itt is megvan. A horoszkópikus jelet is becsempésztem…” Idézet Albert Éva Katalin textil iparművész 2012. januárban készült videófilm felvételéből.

 Az alkotóról:

Albert Éva Katalin 1938. november 11-én, Szegeden született. Édesapja bácskai, édesanyja szegedi. A II. bécsi döntést követően, katonai bevonulás után, hazánk a délvidéki területekből is visszakapott. Így a Bácskában található Zombort is visszacsatolták Magyarországhoz. A család az édesapa szülőföldjére költözik. Éva öccse is ott születik, Zomborban. 1944 októberében a Zomborba bevonuló szerb partizánok tömegesen hurcolták el a magyarokat, és sokukat később megkínozták, meggyilkolták. Az Albert-család ekkor a zöldhatáron keresztül Szegedre menekült. A kicsi Évában ekkor mélyül el a magyarságtudat, és az a tény, hogy a magyarságáért milyen üldöztetések érhetik az embert. Felnőve, 1960-ban, a harmadik felvételi vizsga után veszik fel az Iparművészeti Főiskolára. 1965-ben végzi el, majd 3 évig gyárban dolgozik a textil-szakmában. Ezután önálló iparművész lesz, és kalapokat, színházi kosztümöket készít. Két ízben volt önálló kiállítása, az első Csepelen, a második Szabadkán. Két leánya született: Katalin 1965-ben, Zsuzsanna pedig 1968-ban. 4 unokája van. A Boldogasszonyokat ábrázoló textil falikép-sorozatot 2004-ben kezdi el, már nyugdíjas korában. Ezekben a magyar népművészeti motívumokat, valamint a Boldogasszony hit hagyományát ötvözi saját egyedi anyagfelhasználással és képzeletével.
Az alkotó a cikk megjelenésének reggelén eltávozott közülünk. 
www.ismertseg.hu



Albert Éva iparművész emlékére